ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μαγνητική πύλη έλεγχου στο λιμάνι του Ναυπλίου

Στα πλαίσια του κώδικα ISPS που εφαρμόζεται στο λιμάνι του Ναυπλίου παραλήφθηκε χθες το βράδυ της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου 2019 η μαγνητική πύλη στην οποία θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι των επιβατών

Σήμερα ξεκίνησε και η εκπαίδευση των υπαλλήλων που θα ειναι επιφορτισμένοι με την λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας ασφαλείας.

Τι ειναι ο κώδικας ISPS

O κώδικας ISPS είναι μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, που αναπτύχθηκε ως απάντηση σε οποιεσδήποτε απειλές για τα πλοία και τις λιμενικές εγκαταστάσεις στον απόηχο της 9/11 επιθέσεις στην Αμερική.

O Διεθνής Κώδικας Ασφάλειας Λιμένων & Πλοίων (ISPS code) αποτελεί τον πυλώνα της πολιτικής ασφάλειας που παρέχει τις οδηγίες προς πλοιοκτήτες και λιμενικές εγκαταστάσεις για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν η μεταφορά όπλων μαζικής καταστροφής, το λαθρεμπόριο και άλλες μορφές αξιόποινων πράξεων.

Ο Κώδικας ISPS εφαρμόζεται με το κεφάλαιο XI-2 Ειδικά μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα της Διεθνούς Σύμβασης για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS). Ο Κώδικας έχει δύο μέρη, ένα υποχρεωτικό και ένα συμβουλευτικό.

Στην ουσία, ο κώδικας προσεγγίζει την διασφάλιση της ασφάλειας των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, είναι μια δραστηριότητα διαχείρισης κινδύνων και καθορίζει ποια είναι τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, η αξιολόγηση των κινδύνων πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση.

Σκοπός του Κώδικα είναι να παρέχει ένα τυποποιημένο, συνεκτικό πλαίσιο για την αξιολόγηση του κινδύνου, επιτρέπει στις κυβερνήσεις να αντισταθμίσουν τις αλλαγές στην απειλή με αλλαγές στην ευπάθεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, μέσω προσδιορισμού των κατάλληλων επιπέδων ασφάλειας και τα αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας.

ISPS-Εφαρμογή Πλαισίου/Αρχών Ασφαλείας: Στόχος η πρόληψη απωλειών και ο έλεγχος του κινδύνου σε Λιμένες και επί Πλοίων. Στόχο, τον οποίο υλοποιεί ο Υπεύθυνος Ασφαλείας Λιμένα, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας Ναυτιλιακής Εταιρείας, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας Πλοίου και ο Αναγνωρισμένος Οργανισμός Ασφαλείας. Στην πράξη αποδεικνύεται η επάρκεια, γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα όλων των παραπάνω, σε θέματα ασφάλειας πλοίων και λιμένων.

ΙSPS-Διαχείριση Ασφάλειας: H καθημερινή στην πράξη άσκηση / εφαρμογή της πρόληψης απωλειών και του ελέγχου του κινδύνου σε Λιμένες και επί Πλοίων, με:

-Διαδικασίες αντιμετώπισης επείγοντος περιστατικού, Σχέδιο και μέσα Πυροπροστασίας, Ασφάλεια & Υγιεινή στην εργασία, Σχέδιο & διαδικασίες εκκένωσης, Προστασία Περιβάλλοντος, Πολιτικές &
-Διαδικασίες Ασφαλείας, Σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης κινδύνων, Ανάλυση Απειλής, Ανάλυση Τρωτότητας, Ανάλυση Επιπτώσεων, Σχέδιο Συνέχισης Επιχειρηματικής Λειτουργίας, Σχέδιο Ανάκαμψης, Διαχείριση Ζωτικών Πληροφοριών, Εγχειρίδιο υπαλλήλων, Σχέδιο Ασφάλειας,
-Πολλαπλές Ζώνες Ασφάλειας, Έλεγχοι και αντίμετρα κατά της επιχειρηματικής κατασκοπίας (Αρχή Εμπιστευτικότητας).

H ασφάλεια του λιμανιού του Ναυπλίου ενισχύεται με την μαγνητική πύλη έλεγχου επιβατών για την εφαρμογή του κώδικα ISPS, ώστε να εξασφαλισθεί η προστασία των τουριστών της πόλης που καταφθάνουν με κρουαζιερόπλοια και το λιμάνι του Ναυπλίου πλέον διαθέτει αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές.

 

*Μη ξεχνάς να βοηθάς το Παλαμπούρτζι

Το Παλαμπούρτζι, γράμματα από τη φυλακή, είναι ένα πλήρως εξαρτημένο μέσο ενημέρωσης. Εξαρτάται απόλυτα από τις βουλές και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του συντάκτη του καθώς και από τις αντιφατικές εγκεφαλικές του παρορμήσεις, ενίοτε αμφιλεγόμενες. Αν και εξαρτημένο, ο συντάκτης του επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε υλικού χωρίς να κλειδώνει το περιεχόμενό του, να ζητάει να δώσει έγγραφη άδεια ή να πάρει ανταλλάγματα καθότι θεωρεί πως τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε όλους και όλες.

Μη ξεχνάς λοιπόν να βοηθάς το Παλαμπούρτζι με όποιον τρόπο μπορείς.

  • Μπορείς να το βοηθήσεις στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, σχόλια, απόψεις σου καθώς και προβλήματά σου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο palabourtzi@gmail.com.
  • Μπορείς να το βοηθήσεις διαφημίζοντας σε προσιτές τιμές την επιχείρηση ή τη δραστηριότητά σου είτε με την τοποθέτηση banner ή ενός ρεπορτάζ-αφιερώματος της επιχείρησης ή της δραστηριότητάς σου. 
  • Τέλος, μπορείς να του στείλεις κανά φραγκάκι στο λογαριασμό δωρεών (donations) που έχει φτιάξει, πατώντας ΕΔΩ.

Στήριξε την εξαρτημένη δημοσιογραφία!

 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top