ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Προσοχή Συνέλληνες! – Μας κλέβουν τη φέτα μας

Στο δικαστήριο της Ε.Ε. παραπέμπεται η Δανία καθώς εταιρείες με έδρα την χώρα εξάγουν λευκά τυριά σε χώρες εκτός Ε.Ε. αφού τα «βαφτίσουν» φέτα

Ο όρος φέτα αποτελεί προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) από το 2002 και μπορεί να παραχθεί μόνο στην Ελλάδα σύμφωνα με ένα σύνολο προδιαγραφών παραγωγής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Δανία δεν εκπληρώνει επαρκώς τις υποχρεώσεις που υπέχει από το δίκαιο της ΕΕ σχετικά με τα συστήματα ποιότητας για τα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα.

Η Δανία, αποφεύγοντας να το πράξει, παραβιάζει τον κανονισμό για τα συστήματα ποιότητας αλλά και την αρχή της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης και των κρατών μελών (άρθρο 4 παράγραφος 3 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Μάλιστα, η συμπεριφορά της Δανίας εκτός του ότι παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι πιθανό να εμποδίσει τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών για τη σύναψη διμερών συμφωνιών που διασφαλίζουν την προστασία των ευρωπαϊκών ΠΟΠ και την προώθηση προϊόντων ποιότητας της ΕΕ εκτός της ΕΕ.

Τον Ιανουάριο του 2018 οπότε και άρχισε η διαδικασία επί παραβάσει κατά της Δανίας, η Επιτροπή κάλεσε με προειδοποιητική επιστολή τις δανικές αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψουν ή να σταματήσουν τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στο έδαφός της να πραγματοποιήσουν αυτή την πρακτική.

Δεδομένου ότι η Δανία δεν έχει εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

 

*Μη ξεχνάς να βοηθάς το Παλαμπούρτζι

Το Παλαμπούρτζι, γράμματα από τη φυλακή, είναι ένα πλήρως εξαρτημένο μέσο ενημέρωσης. Εξαρτάται απόλυτα από τις βουλές και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του συντάκτη του καθώς και από τις αντιφατικές εγκεφαλικές του παρορμήσεις, ενίοτε αμφιλεγόμενες. Αν και εξαρτημένο, ο συντάκτης του επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε υλικού χωρίς να κλειδώνει το περιεχόμενό του, να ζητάει να δώσει έγγραφη άδεια ή να πάρει ανταλλάγματα καθότι θεωρεί πως τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε όλους και όλες.

Μη ξεχνάς λοιπόν να βοηθάς το Παλαμπούρτζι με όποιον τρόπο μπορείς.

  • Μπορείς να το βοηθήσεις στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, σχόλια, απόψεις σου καθώς και προβλήματά σου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο palabourtzi@gmail.com.
  • Μπορείς να το βοηθήσεις διαφημίζοντας σε προσιτές τιμές την επιχείρηση ή τη δραστηριότητά σου είτε με την τοποθέτηση banner ή ενός ρεπορτάζ-αφιερώματος της επιχείρησης ή της δραστηριότητάς σου. 
  • Τέλος, μπορείς να του στείλεις κανά φραγκάκι στο λογαριασμό δωρεών (donations) που έχει φτιάξει, πατώντας ΕΔΩ.

Στήριξε την εξαρτημένη δημοσιογραφία!

 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top