ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τρόποι για να σωθεί το Γηροκομείο στο Ναύπλιο

Δελτίο Τύπου της Τοπικής Παράταξης Ναυπλίου “Ανάπλι Εμπρός”

Άμεσα πρέπει να γίνει το αυτονόητο: Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου με θέμα “ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου στο Ίδρυμα «ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΡΑΔΟΥ».

Στην κατάσταση που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι, θεωρούμε, ανάγκη το Συμβούλιο να είναι διαπαραταξιακό με Πρόεδρο τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο, ώστε να σηματοδοτηθεί η πάνδημη (στην κυριολεξία) αγωνία και προσπάθεια για την επιβίωση του Γηροκομείου και Αντιπρόεδρο τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ως μέλη τους επικεφαλής των δύο άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον πρώτο σε ψήφους στην Τοπική παράταξη του Ναυπλίου που συμμετείχε μόνον για το Τοπικό Συμβούλιο. Χρήσιμη θα ήταν και η συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπου της εκκλησίας.

Το μηνιαίο έλλειμμα του Γηροκομείου μας δεν είναι μεγάλο και μπορεί να καλυφθεί εφόσον υπάρξει θέληση και η κοινωνία όλη ενεργοποιηθεί για την σωτηρία του.

Εάν το Ίδρυμα παύσει να παράγει νέα χρέη, σιγά-σιγά θα γίνει δυνατή και η εξόφληση του τεράστιου συσσωρευθέντος από το παρελθόν χρέους ανέρχεται στο ποσό του 1.300.000 ευρώ!!

Προτείνουμε:

1. Να συσταθεί πολιτιστικό Σωματείο φίλων του Γηροκομείου Ναυπλίου. Tα Σωματεία μπορούν να επιχορηγηθούν από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό και με την σειρά τους να κάνουν δωρεές χωρίς πρόβλημα. Έτσι μέσω του Σωματείου, θα βοηθείται το Γηροκομείο. Το ΔΣ του νέου Σωματείου θα πρέπει και αυτό να είναι αντιπροσωπευτικό της τοπικής κοινωνίας της πόλης και του Δήμου μας

2. Οι αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου, (Παλαμήδειος, Μαραθώνιος και Τρίαθλο) , η συμμετοχή στις οποίες γίνεται κατόπιν συνδρομητικής εγγραφής, θα πρέπει να γίνουν μία ακόμη πηγή εισοδήματος για το Ίδρυμα.

Επίσης οι λαϊκές συναυλίες όπως γίνονται τώρα για το Εργατικό Κέντρο, να γίνονται με συνδιοργανωτή το Γηροκομείο.

3. Ο δεύτερος όροφος του Γηροκομείου είναι χρόνια τώρα αναξιοποίητος. Θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενεί και αυτός τροφίμους, ίσως άλλους τόσους, όσους και σήμερα, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του Γηροκομείου, χωρίς να διπλασιαστούν οι δαπάνες του. Θα μπορούσε επίσης εναλλακτικά να μισθωθεί σε Υπηρεσίες του Δήμου, ο οποίος ενοικιάζει αρκετά ακίνητα ή και σε τρίτους δημόσιους φορείς.

4. Θα πρέπει επίσης να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υπόλοιπη ακίνητη περιουσία του Ιδρύματος, ιδίως δε το πολύ μεγάλο ακίνητο που διαθέτει στο Κιβέρι

Αναμένουμε τις προτάσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής, η οποία ισχυρίζεται ότι διαθέτει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει το Γηροκομείο, αλλά δεν της επιτρέπει το νομικό πλαίσιο, όσον και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης.

5. Να καθιερωθούν αντικειμενικά κριτήρια για όλους που θα αφορούν το ύψος των τροφείων και οι λόγοι απαλλαγής από αυτή την υποχρέωση για του αδύναμους συμπολίτες μας

Θεωρούμε ότι εφόσον υπάρχει η θέληση το έλλειμμα του Γηροκομείου θα καλυφθεί και το Ίδρυμα μπορεί να σωθεί.

Αλλά οι καιροί ου μενετοί

Το ζήτημα δεν είναι ευκαιρία για αντιπολίτευση, αλλά να βρεθεί λύση και να επιβιώσει το Γηροκομείο.

 

*Μη ξεχνάς να βοηθάς το Παλαμπούρτζι

Το Παλαμπούρτζι, γράμματα από τη φυλακή, είναι ένα πλήρως εξαρτημένο μέσο ενημέρωσης. Εξαρτάται απόλυτα από τις βουλές και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του συντάκτη του καθώς και από τις αντιφατικές εγκεφαλικές του παρορμήσεις, ενίοτε αμφιλεγόμενες. Αν και εξαρτημένο, ο συντάκτης του επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε υλικού χωρίς να κλειδώνει το περιεχόμενό του, να ζητάει να δώσει έγγραφη άδεια ή να πάρει ανταλλάγματα καθότι θεωρεί πως τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε όλους και όλες.

Μη ξεχνάς λοιπόν να βοηθάς το Παλαμπούρτζι με όποιον τρόπο μπορείς.

  • Μπορείς να το βοηθήσεις στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, σχόλια, απόψεις σου καθώς και προβλήματά σου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο palabourtzi@gmail.com.
  • Μπορείς να το βοηθήσεις διαφημίζοντας σε προσιτές τιμές την επιχείρηση ή τη δραστηριότητά σου είτε με την τοποθέτηση banner ή ενός ρεπορτάζ-αφιερώματος της επιχείρησης ή της δραστηριότητάς σου. 
  • Τέλος, μπορείς να του στείλεις κανά φραγκάκι στο λογαριασμό δωρεών (donations) που έχει φτιάξει, πατώντας ΕΔΩ.

Στήριξε την εξαρτημένη δημοσιογραφία!

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    28/11/2019 at 12:27 πμ

    Νομίζω ότι η συγκεκριμένη παράταξη δεν έχει λάβει γνώση του πόσες παρατάξεις συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι τέσσερις λοιπόν και όχι τρεις άρα μία παράταξη στην ανακοίνωσή του Ανάπλι εμπρός μένει αισθητά απ’έξω. Επιπλέον θα έλεγα ότι η μόνη παράταξη η οποία συμμετείχε μόνο στις εκλογές του Τοπικού Συμβουλίου επειδή ακριβώς είναι το Ανάπλι Εμπρός είναι φανερό ότι προσδοκούν σε μία θέση σε ένα Δ.Σ. ενός φορέα που ανήκει στον Δήμο Ναυπλίου, και συγκεκριμένα προτείνουν από την παράταξή τους να μπει στο Δ.Σ. του γηροκομείου ο πρώτος σε ψήφους από αυτή την παράταξη. Και ρωτώ εγώ σαν απλώς πολίτης δεν είναι πολύ προσωποκεντρικό και προσωποπαγές αυτό που ζητάνε;Δεν δείχνει ότι προσπαθούν να αναδειχθούν και αυτοί σε μία διοίκηση που αφορά τον Δήμο;Νομίζω πως η παράγραφος που σας δίνω πιο κάτω από το δελτίο τύπου της παράταξης Ανάπλι Εμπρός θα πρέπει να αναιρεθεί πλήρως γιατί δεν αποτελεί λύση ούτε και για αστείο.Αλήθεια ρε παιδιά η εκκλησία σε όλο αυτό που κολλάει; «Στην κατάσταση που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι, θεωρούμε, ανάγκη το Συμβούλιο να είναι διαπαραταξιακό με Πρόεδρο τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο, ώστε να σηματοδοτηθεί η πάνδημη (στην κυριολεξία) αγωνία και προσπάθεια για την επιβίωση του Γηροκομείου και Αντιπρόεδρο τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ως μέλη τους επικεφαλής των δύο άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον πρώτο σε ψήφους στην Τοπική παράταξη του Ναυπλίου που συμμετείχε μόνον για το Τοπικό Συμβούλιο. Χρήσιμη θα ήταν και η συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπου της εκκλησίας.» Προτείνετε δηλαδή για πρόεδρο τον ίδιο τον Δήμαρχο που σας είπε ότι λόγο νομικού πλαισίου δεν μπορεί αν χρηματοδοτήσει ο Δήμος το γηροκομείο. Μα είστε σοβαροί; Μα τι λέω για γέλια είναι όλα αυτά. Καμία σοβαρή πρόταση δεν κάνει η παράταξή σας νομίζω.

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top