ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ

Φρένο στην Αργολίδα στις εξαγωγές πορτοκαλιού – Πρόβλημα με την μειωμένη παραγωγή

Φρένο στις εξαγωγές πορτοκαλιού από την Αργολίδα έχει βάλει η μείωση της παραγωγής και η οψιμότητα του προϊόντος στην περιοχή

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Δημάκης, από τις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, «υπάρχει σημαντική μείωση της παραγωγής και μεγάλη οψιμότητα που ήδη έχει φθάσει τις 15 ημέρες. Η μείωση της παραγωγής έχει φέρει μία αύξηση της τιμής και ενώ την περασμένη χρονιά κυμάνθηκε από τα 0,24 ευρώ έως τα 0,28 ευρώ, αυτήν τη στιγμή, είναι από 0,28 ευρώ έως 0,30 ευρώ. Βέβαια, σε καμία περίπτωση η αύξηση της τιμής δεν μπορεί να καλύψει την απώλεια από τη μείωση της παραγωγής».

Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι επιπτώσεις και στα χυμοποιεία της Αργολίδας. «Θα αναγκαστούμε να πάρουμε από άλλους νομούς και αυτό σημαίνει αύξηση του κόστους, ενώ θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η μείωση του τζίρου», επισημαίνει ο κ. Δημάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΣΟΑ Δαναός, Γιώργου Ντόκου, που επισημαίνει ότι η μείωση είναι της τάξης του 20%-30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αργολίδα δραστηριοποιούνται έξι εργοστασιακές μονάδες χυμοποιίας. Oι ποσότητες πορτοκαλιών, που οδηγήθηκαν για χυμοποίηση το έτος μεταποίησης 2018 (1/1-31/12/2018), ήταν συνολικά 107.090.689 κιλά, από τα οποία τα 62.090.689 κιλά ήταν εντός του καθεστώτος της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Γιώργος Αργυρίου

Πηγή: ypaithros.gr

 

*Μη ξεχνάς να βοηθάς το Παλαμπούρτζι

Το Παλαμπούρτζι, γράμματα από τη φυλακή, είναι ένα πλήρως εξαρτημένο μέσο ενημέρωσης. Εξαρτάται απόλυτα από τις βουλές και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του συντάκτη του καθώς και από τις αντιφατικές εγκεφαλικές του παρορμήσεις, ενίοτε αμφιλεγόμενες. Αν και εξαρτημένο, ο συντάκτης του επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε υλικού χωρίς να κλειδώνει το περιεχόμενό του, να ζητάει να δώσει έγγραφη άδεια ή να πάρει ανταλλάγματα καθότι θεωρεί πως τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε όλους και όλες.

Μη ξεχνάς λοιπόν να βοηθάς το Παλαμπούρτζι με όποιον τρόπο μπορείς.

  • Μπορείς να το βοηθήσεις στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, σχόλια, απόψεις σου καθώς και προβλήματά σου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο palabourtzi@gmail.com.
  • Μπορείς να το βοηθήσεις διαφημίζοντας σε προσιτές τιμές την επιχείρηση ή τη δραστηριότητά σου είτε με την τοποθέτηση banner ή ενός ρεπορτάζ-αφιερώματος της επιχείρησης ή της δραστηριότητάς σου. 
  • Τέλος, μπορείς να του στείλεις κανά φραγκάκι στο λογαριασμό δωρεών (donations) που έχει φτιάξει, πατώντας ΕΔΩ.

Στήριξε την εξαρτημένη δημοσιογραφία!

 

ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top