ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Η Πύλη Πολιτισμού ξενάγησε αμερικάνους φοιτητές στο Τολό και την Ασίνη

Φοιτητές από την Αμερική φιλοξένησε για ακόμη μια χρονιά η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου, ξεναγώντας τους σε αγρόκτημα, στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, στο Μεσογειακό πάρκο στο Τολό και την Μεσογειακή κουζίνα

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου υποδέχθηκε το Πανεπιστήμιο Rutgers από το N. Jersey των Η.Π.Α.

Η σημερινή συνάντηση εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, έγινε στο Τολό.

Αρχικά οι φοιτητές-τριες επισκέφθηκαν το κτήμα του κ. Γιώργου Περαντωνάκη, που τους μίλησε για τους τρόπους καλλιέργειας, τη βιωσιμότητα, τη κλιματική κρίση και τις δυσκολίες της αγροτικής ζωής.

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Πέθανε η σπουδαία ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

Μετά κατευθύνθηκαν περπατώντας προς την αρχαία Ασίνη μαθαίνοντας τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής αλλά και για την αλιευτική παράδοση του χωριού, στη συνέχεια τα παιδιά καθάρισαν την παραλία του χωριού, τη παιδική χαρά και μετέπειτα συνέχισαν τη φύτευση του Μεσογειακού πάρκου του χωριού με 40 επιπλέον φυτά.

Τέλος στο εστιατόριο Maria’s τα παιδιά διδάχθηκαν τα μυστικά της μεσογειακής κουζίνας από τη σεφ κα Νικολέτα Ταλαγάνη, μαγείρεψαν το μεσημεριανό τους, έφαγαν και αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα να απολαύσουν το ήρεμο, χειμωνιάτικο Τολο.

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top