ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

Μαθήματα φωτογραφίας από τον Ηλία Καρατζούλη στο Ναύπλιο

Από την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και κάθε Τρίτη (6 μμ – 8 μμ) θα γίνονται μαθήματα φωτογραφίας από τον Ηλία Καρατζούλη, στο “Φουγάρο Art Center”, στο Ναύπλιο. για άτομα 16+ ετών

Πρόκειται για έναν τετράμηνο κύκλο μαθημάτων με σκοπό να δώσει στους φίλους της φωτογραφίας μια σφαιρική και εμπεριστατωμένη γνώση γύρω απο το αντικείμενο της φωτογραφίας και τα μυστικά της, τους νέους όρους και κανόνες σχετικά με την λήψη,την επεξεργασία και το τύπωμα.

Οι συμμετέχοντες θα ωθούνται να αναπτύξουν περαιτέρω τα δικά τους φωτογραφικά ενδιαφέροντα και το προσωπικό τους ύφος όπως και να αναζητήσουν τη δική τους μεθοδολογία για την παραγωγή φωτογραφικού έργου.

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα

Πληροφορίες:

2752047370, 6944411041
info@fougaro-workshops.gr

1. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν ιστορικά στοιχεία για την εξέλιξη του μέσου όπως επίσης και βιογραφικά σημειώματα μεγάλων φωτογράφων της Ιστορίας σε μορφή βίντεο (slideshow). Στόχος είναι να μάθουν και να εμπνευστούν οι μαθητές μεσω της σημειολογικής ανάλυσης,του σχολιασμού και της κριτικής του έργου Ελλήνων και ξένων φωτογράφων που έμειναν στην Ιστορία.

2. ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη γνώση σχετικα με την λήψη της φωτογραφίας με αναλογική ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με την χρήση σημειώσεων και φωτογραφικών ασκήσεων που θα βοηθήσουν τους μαθητές να ρυθμίζουν και να χρησιμοποιούν σωστά την φωτογραφική τους μηχανή ανάλογα με το θέμα που φωτογραφίζουν. Η φωτογράφιση τοπίου, η φωτογραφία δρομου,το πορτραίτο και η still life φωτογραφιση απαιτούν εδικές γνωσεις και μέσω των ασκήσεων (και των φωτογραφικων περιπάτων-εκδρομών) θα δωσουν στους μαθητές μία σφαιρική γνώση για το αντικείμενο και τις εφαρμογές του.

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Φως στο οικονομικό αδιέξοδο του Γηροκομείου στο Ναύπλιο

3. ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Τα μαθήματα θα καλύψουν βασικές γνωσεις σχετικά με την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας για την προβολή ή την εκτύπωση, με την χρήση προγραμμάτων όπως το photoshop,lightroom,picasa κ.λ.π. Η επεξεργασία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φωτογραφίας από τις πρώιμες εποχές της έως και σήμερα, αφού η λήψη πολλές φορές αδυνατεί να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και ο στόχος είναι οι μαθητές να μπορούν να διορθώνουν και να κάνουν πιο όμορφες τις φωτογραφίες τους.

4. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ – ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Αναβαθμίζονται οι στάσεις των λεωφορείων στο Δήμο Ναυπλιέων

Τα μαθήματα με την μορφή εκδρομών – περιπάτων θα βοηθήσουν τους μαθητές να καταλάβουν την θεωρία και την τεχνική της φωτογραφίας στην πράξη. Μια κοινή θεματολογία που θα προέρχεται από τις ασκήσεις της θεωρίας θα βοηθήσουν τους μαθητές να εμπνευστούν και να πειραματιστούν στην σύνθεση του κάδρου.Η συνεχής τριβή με το αντικείμενο αλλά και η ποικιλία στην θεματολογία είναι καταλυτικές για την καλλιέργια της δημιουργικής ματιάς και προσωπικής ταυτότητας του φωτογράφου.

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top