ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας για το ψήφισμα των 498 κατοίκων – Ζητούσαν να απαγορευτεί η κυκλοφορία στους πρόσφυγες

Σε ήρεμο κλίμα συζητήθηκε αίτημα κατοίκων της Ερμιονίδας που είχε συγκεντρώσει 498 υπογραφές στο Δημοτικό Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας για τους πρόσφυγες

Η συζήτησε έδωσε ειδήσεις από την πλευρά του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου καθώς ανέφερε οτι υπάρχει και δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα(εντός κωμόπολης) που διαπραγματεύεται την συνεργασία μέ την Ύπατη Αρμοστεία για φιλοξενία προσφύγων .

Στο σημείο αυτό δηλώθηκε οτι η εγκατάσταση περαιτέρω προσφύγων στο Δήμο Ερμιονίδας θα αντιμετωπιστεί δυναμικά με επικεφαλής τον ίδιο.Σε αυτό συμφωνήσαν όλοι.

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  14 επικίνδυνα σημεία στους δρόμους της Αργολίδας

Στη συζήτηση μεταξύ των αιρετών συνοψίζοντας έδειξε τα παρακάτω .

-Υπάρχει προβληματισμός

-Προσπάθεια οι πρόσφυγες να είναι από τη Συρία.

– Επισημάνθηκε ότι η Ερμιονίδα των 12-13000 κατοίκων των πολύ φτωχών υποδομών να φιλοξενεί 500 άτομα και η περιοχή της Αργοναυπλίας (60000 κάτοικοι) κανένα;

-Η ανάθεση φιλοξενίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ,και όχι σε δημόσιους χώρους παρακάμπτει το Δήμο από οποιαδήποτε διαδικασία συναίνεσης ή μη ,(στην ουσία δεν ερωτάται καν ).

– Θα γίνουν ενέργειες από το Δήμο ώστε οι υπηρεσίες να εξετάσουν την επάρκεια του ξενοδοχείου να φιλοξενεί πρόσφυγες .(αυτό πού ήδη φιλοξενεί)

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Πρώτη και δεύτερη θέση για την Ιπτάμενη κολυμβήτρια Ευφροσύνη Σκούμπη

Τους πολίτες εκπροσώπησαν στη σύντομη παρέμβαση του ο κ.Αγγελος Αθανασίου και ο κ.Λούμης

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν και 25 πολίτες από όσους είχαν υπογράψει το ψήφισμα.

Δείτε το ψήφισμα ΕΔΩ

Η ουσία ειναι το θέμα να μην διχάσει την κοινωνία της Ερμιονίδας,,(όπως σωστά επεσήμανε η κ.Γιαννικοπούλου-Λούμη,) με την αναφορά της στις “διαμάχες” που παρατηρούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: orangespotters.blogspot.com

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top