ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

27 μαθητές του 1ου Λυκείου Άργους συμμετέχουν στον 34ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας

Ως επιστήμη η σημασία της Χημείας δεν εξαντλείται στη χρησιμότητα των προϊόντων της . Στηρίζει καίρια την προσπάθεια για ανάπτυξη κριτικής ικανότητας και όχι μόνο στα θέματα με τα οποία άμεσα ασχολείται

Η γνώση της Χημείας μπορεί να προκαλεί ζυμώσεις γόνιμες για την κοινωνία. Η Χημεία δημιουργεί Πολίτες. Συνδέεται πολύ αμεσότερα απ’ ο,τι συνήθως νομίζεται με τη ζωή τόσο που, ότι η Χημεία μπορεί να γονιμοποιήσει ακόμη και τον υπαρξιακό προβληματισμό του ανθρώπου

Η πρόταση του καθηγητή στο 1ο Λύκειο Άργους κ Μάλλιου Πέτρου για τη διδασκαλία της Χημείας σκοπό έχει να κερδίσει το μαθητή ως άνθρωπο και πολίτη. Ξεκινά με την παραδοχή πως αν επιδίωξή μας είναι η καλλιέργεια κριτικής σκέψης, αυτή προϋποθέτει τις γνώσεις αρθρωμένες πάνω σε ένα σκελετό θεμελιωδών αρχών ώστε να αποκτούν ενότητα, σ’ έναν σκελετό που συνέχει τα φαινομενικά άσχετα δεδομένα. Άλλως, η παιδεία καταντά απαρίθμηση πληροφοριών που πολύ ανετότερα και πληρέστερα κάποιος μπορεί να αναζητήσει στις εγκυκλοπαίδειες και στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης στο Παλαμπούρτζι:  Οι μαθητές της Αργολίδας που διακρίθηκαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας

Ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση της Ένωση Ελλήνων Χημικών 27 μαθητές της σχολικής κοινότητας, δήλωσαν συμμετοχή στον 34ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας – Ολυμπιάδα Χημείας 2020 και συνηγόρησαν στην πρόταση «ότι η χημεία είναι παντού»

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Λυκείου Άργους εύχεται από καρδιάς στα μέλη της Καλή Επιτυχία!!!

Η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους
Λένα Παπαθανασίου

   
ΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ

AΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Top